Sisäilmakorjaukset

IMG_1403 (Medium)

Ongelmia sisäilman kanssa? Me hoidamme korjaukset

Kokemus

Olemme toteuttaneet sisäilmakorjauksia Suomen johtavien insinööritoimistojen kanssa niin taloyhtiöille kuin yksityistilaajillekin.

Erikoisosaamista

Sisäilmakorjauksissa on yleensä tärkeämpää tehdä kunnolla ja hyvin kuin vain vauhdilla valmista. Meillä on sisäilmakorjauksiin erikoistunut tiimi, joka ratkoo sisäilmapulmat ja tuntee vanhojen rakennusten rakenneratkaisut kuin omat taskunsa.

Viestintä

Sinulle on varmasti tärkeää, että puhumme samaa kieltä olit sitten rakennusalan ammattilainen, isännöitsijä, hallituksen jäsen tai asukas. Siinä missä sinulle niin meillekin on tärkeää, että vaikeimmistakin teknisistä pulmista saadaan puhuttua selkokielellä, löydetään parhaat ratkaisut ja kerrottua asiat niin, että se vanhinkin asukas ymmärtää miksi ja mitä ollaan tekemässä.

 

Palvelumme

Valesokkelikorjaukset

Ulkoseinien valesokkelikorjaukset
Väliseinien korotukset
Kantavien väliseinien korjaukset

Tiivistyskorjaukset

Ulkoseinät
Alapohjat
Yläpohjat

Kosteusvaurioiden korjaus

Märkätilat
Ulkoseinät
Ala- ja yläpohjarakenteet

Sisäilmakorjausten eteneminen

Tutkimus

Sisäilmakorjaukset lähtevät tyypillisesti liikkeelle kosteus- ja mikrobivaurio tai sisäilmaongelma epäilystä. Yleensä alkuun panevana voimana epäilyille on asukkaan havainto tai asunnon kuntotarkastus missä havaitaan riskirakenteita tai vaurioita, joita lähdetään selvittämään kuntotutkimuksella tarkemmin.

Teemme tarvittaessa sinulle kuntotutkimukset osana suunnittelun ja toteutuksen kattavaa kokonaispakettia tai sitten voit hankkia kuntotutkimukset erikseen esimerkiksi joltain sisäilmakorjauskiin perehtyneeltä insinööritoimistolta.

 

Suunnittelu ja korjausvaihtoehtojen puntarointi

Kuntotutkimuksen tulosten pohjalta lähdetään puntaroimaan yleensä eri korjausvaihtoehtoja ja koitetaan haarukoida eri korjausvaihtoehtojen kustannuksia.

Tyypillisesti monet tilaajamme teettävät valmiit suunnitelmat, minkä pohjalta varsinaiset toteutuskustannukset saadaan tarjouspyyntökierroksen jälkeen urakoitsijoiden tarjouksilla. 

Jos haluat kuitenkin jo ennen suunnitelmien teettämistä tarkat kustannustiedot mitä eri korjausvaihtoehdot tulevat maksamaan ja kauanko korjaukset kestävät niin toteutamme tarvittaessa sisäilmakorjaushankkeita täydellisinä ”avaimet käteen” paketteina sisältäen suunnittelun ja toteutuksen. Tällöin voimme jo hankkeen alkumetreillä yhdessä puntaroida sitä mikä olisi taloudellisesti järkevä korjaustapa ja onko jotain järkeviä korjauskohteita mitkä olisi järkevää lisätä korjaukseen tai onko jotain tarpeetonta mitä ei kannata lähteä korjaamaan samassa yhteydessä.

Kokonaisvaltaisissa suunnittelun ja toteutuksen käsittävissä hankkeissa urakkamuotona on KVR eli kokonaisvastuurakentaminen, jolloin me otamme täyden vastuun koko hankkeestasi aina tutkimuksista, suunnitelmiin ja toteutukseen asti.

Haluat sitten tarjousta valmiiden suunnitelmiesi pohjalta tai suunnittelun ja toteutuksen kattavan kokonaispaketin niin tarjousta voit pyytää täältä.

Kosteus- ja homevaurioiden korjaus

Kosteusvaurioiden korjaus poikkeaa normaalista remontoinnista selvästi minkä takia meillä on omat kosteusvaurioiden erikoisjoukot hoitamassa vaativatkin kosteus- ja homevaurioiden korjaukset ammattitaidolla.

Isoin eroavaisuus suhteessa muuhun remontointiin ja korjausrakentamiseen on purkutöiden aikaisissa suojauksissa mitkä käsittää niin tilojen osastoinnit kuin henkilökohtaisetkin suojavarusteet itse työntekijöillä. Samoin mikrobivaurioituneen jätteen käsittelyssä tulee olla huomattavasti tarkempi kuin peruspurkujätteiden kanssa. 

Ammattitaitoa ja tarkkuutta vaaditaan myös itse puhdistustöissä, jotta mikrobivaurioituneet materiaalit saadaan poistettua tarkasti, jonka jälkeen alkaa jälleenrakennusvaihe mikä huipentuu usein tiivistyskorjauksiin ennen pintarakenteita.

Rakenteiden tiivistys ja merkkiainekoe

Tehtiin sitten kokonaisvaltaisempaa rakenteiden korjausta tai tiivistyskorjausta niin yleensä sisäilmakorjauksissa tehdään kuitenkin rakenteet tiiviksi, jotta mahdolliset rakenteiden epäpuhtaudet eivät pääse enää sisäilmaan.

Tässä onnistumisen takeena on merkkiainekoe, jonka yhteistyökumppanimme tekevät kaikkiin sisäilmakorjauskohteisiimme, jotta sinä ja me tiedämme että korjaus on kunnolla tehty.

Asukasta kuunnellen

Sisäilmakorjaus on teknisen haasteen lisäksi myös aina iso mullistus asukkaille minkä takia asukas on toiminnassamme keskiössä. Harva asukas, kun nyt varsinaisesti riemastuu, kullessaan, että paikat laitetaan remonttiin ja usein olisi syytä lähteä omasta kodista evakkoon.

SIsäilmakorjauksissa on vielä usein ylimääräistä epätietoisuutta siitä saadaanko ongelmat poistettua, miten käy minun huonekaluille ja tavaroille, jotka ovat mahdollisesti altistuneet mikrobeille jne.

Tämän takia pidämme ennen hankkeen aloitusta asukasinfon missä tavoitteena on saada kaikki kartalle: "Miksi, milloin ja mitä tapahtuu?"

Ettei homma jäisi myöskään pelkän kuulopuheen varaan niin toimitamme asukasinfon lisäksi kattavan infopaketin mistä asukas näkee miten remontti vaikuttaa juuri hänen elämään.

Itse urakan aikana kulmakivenä on useammankin isännöitsijän suusta tulleet sanat "Tiedotusta ei voi olla ikinä liikaa" sekä pitävät ja rivakat aikataulut.

#laadukkaasti = dokumentoidusti

Sinä haluat varmasti, että työ tehdään laadukkaasti ja kerralla oikein? Niin mekin

Tämän takia olemme kehittäneet työvaihekohtaisen dokumentointijärjestelmän, jossa kaikki peittyvät työvaiheet dokumentoidaan valokuvin, jolloin sinä voit vuosienkin jälkeen palata katsomaan, että miten se ulkoseinärakenne nyt korjattiinkaan tai missä kohtaa se vesiputki menikään siellä seinän sisällä?

Dokumentoinnin avulla voimme varmistaa, että sinä saat laadukkaan lopputuloksen ja jotta me voimme seistä sloganimme #laadukkaasti takana ylpeinä.

Tarkemmin yrityksemme laatuun voin tutustua laatusivullamme.

Tehty työ puhuu puolestaan

Voimme varmaan puhua vaikka koko päivän siitä kuinka hyvin tulemme tekemään sinun sisäilmakorjaushankkeesi ja hienoista laadunvarmistusjärjestelmistämme. Luulen kuitenkin, että todellisuudessa sinut vakuutta parhaiten kuitenkin jo tehdyt työmme ja tyytyväiset asiakkaamme, joihin voit tutustua refenssisivuillamme.

Tässä kuitenkin pari viimeisintä sisäilmakorjaushanketta nostoina.

 

As Oy Rastilantie 20, Helsinki

Kuuden huoneiston valesokkelikorjaus KVR-urakkana

As Oy Laaksolahdentie 12, Espoo

Neljän huoneiston valesokkelikorjaus

Sisäilmakorjaus käyntiin?

Lähdetäänkö tekemään yhdessä hyvää jälkeä ja näyttämään asukkaille, että peruskorjaushanke voidaan vetää läpi hymyssä suin?

Jos sinulla on valmis tarjouspyyntöaineisto niin lähetä se osoitteella tarjouspyynnot@ferol.fi tai tarjouspyyntölomakkeellamme.

Jos haluat ensin soitella meille ja keskustella yksityiskohdista tarkemmin niin soittele toimitusjohtajallemme Paulukselle numeroon 045 356 8388.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää