#Laadukkaasti

IMG_1413

Mitä on #Laadukkaasti?

Laatu ei ole meille pelkkää sanahelinää ja #laadukkaasti kiva slogan vaan koko toimintamme perustuu siihen. 

Käytännön tasolla se näkyy sinulle siinä, että saat viikottain työmaastasi valokuvallisen laadunvalvontaraportit, jossa on sinun mielen rauhasi takaamiseksi:

Näin pysyt jatkuvasti kartalla siitä miten työmaasi edistyy ja voit varmistua, että työt on tehty oikein.

P.S. Tarvittaessa kun vuosien päästä tarvitset tietoa esim. missä se vesiputki sijaitsikaan niin se tieto löytyy näistä edelleen silloin. 🙂
IMG_1411
Työnjohtomme tarkastaa kaikki työvaiheet
Kotopro 3 RALA
Laatumme kulmakivet: Kotopro dokumentointityökalu ja RALA pätevyys

Laatumme kulmakivet

Kotopro dokumentointityökalu

Kotoprolla niin työnjohtomme kuin kaikki työntekijämmekin valokuvaavat jatkuvasti kohteesi peittyviä työvaiheita ja suorittavat työvaihekohtaiset tarkastukset, jotta sinä voit nukkua yösi rauhassa.

Saat tarvittaessa realiaikaisenkin pääsyn dokumentaatioon, mutta useimmille riittää viikkotasoinen laadunvalvontaraportti, jotta saat keskityttyä omiin töihisi, eikä kaikki aika mene jännittäessä seuraavia valmistuvia työvaiheita. 

Kotopro 3 RALA
Laatumme kulmakivet: Kotopro dokumentointityökalu ja RALA pätevyys

RALA-pätevyys

Ulkopuolinen Rakentamisen Laatu Ry varmistaa vuosittain meidän laatumme, joka pitää meidät sopivasti varpaillamme, ettei lipsumista pääse sattumaan.

Tästä ulkopuolisesta laadunvarmistuksesta osoituksena meillä on RALA-pätevyys.

Mitä on laatu?

Laatu on puhuttanut oikeastaan aina ja sinäkin olet varmaan törmännyt varsinkin rakennusalaan liittyen useinkin keskusteluun laadusta. Yleensä nämä keskustelut päätyvät siihen, että haukutaan koko ala jonnekin syvälle, mutta mitä jos mietittäisiin hetki mitä laatu oikeastaan on?

Jo Aristoteles pohti laatukäsitettä ja osoitti sille kaksi merkitystä

1. Laatu ilmaisee, miten jokin kohde erottuu toisista kohteista ja

2. Miten kohde koetaan hyvänä tai pahana

Käytännössä meidän tulkinta Aristoteleen ajatuksista on, että tehdään kerralla kunnolla.

Tällöin lopputulokseen mitä haluat päästään kaikille miellyttävällä tavalla. Kerralla ilman virheiden korjauskierroksia ja hampaiden kiristelyjä.

Aristoteleskin pohti laatua
Työnjohdollamme on työvaihekohtaiset tarkastuslistat

Laadunvarmistus käytännössä

Sinua varmaan kiinnostaa, että miten tämä homma nyt hoidetaan ihan käytännössä työmaalla?

Laadunvarmistuksemme perustuu siis peittyvien työvaiheiden valokuvaukseen ja tarkastuslistoihin.

Peittyvien työvaiheiden valokuvaus

Kuten jo nimikin kertoo niin peittyvien työvaiheiden valokuvaus on siis sitä, että kun seinän runkorakenteet peitetään levyllä niin ennen levyn asennusta seinärakenne valokuvataan. 

Tällöin meille jää tietoon, että missä runkorakenteet ovat ja minkä kuntoisia ne olivat, missä menee sähköjohdot, vesiputket, miten mahdolliset seinän eristykset on tehty jne.

Tämä on rakennusalan dokumentoinnissa ylipäätään yksi olennaisimmista asioista, jotta tehtyihin töihin voidaan palata jälkikäteen ja varmistua, että miten ne työt nyt tulikaan tehtyä.

Työnjohdollamme on työvaihekohtaiset tarkastuslistat

Tarkastuslistat

Tarkastuslistat on toinen millä me taklaamme laadun.

Tässä ajatuksena on sama kuin lentokoneissakin, että vaikka lentokapteeni on tehnyt samat tarkastukset tuhat kertaa, niin kun ne on tarkastuslistassa mikä käydään aina systemaattisesti läpi niin ne ei silloin 1001. kerrallakaan unohdu.

Esimerkki, keittiön tarkastuslista

Niin kuin yllä olevasta listauksestakin huomaa, niin pelkästään keittiöönkin liittyy roppa kaupalla tarkastettavia asioita mitkä pitää saada oikein, että keittiö täyttää rakennusmääräykset ja jotta se ennen kaikkea huolettomasti käytettävissäsi vuosikausia.

#laadukas projekti sinulle?

Olisiko aika lopettaa kuitenkin lukeminen ja laittaa hommat käyntiin #laadukkaasti?

Jos sinulla on valmis tarjouspyyntöaineisto niin voit lähettää sen meille osoitteella tarjouspyynnot@ferol.fi voi myös vaihtoehtoisesti jättää sen meille tarjouspyyntölomakkeella niin palaamme sinulle pikaisesti.

Jos haluat ottaa suoraan luurin käteen niin toimitusjohtajamme Paulus Ilvesmäki on oikea henkilö. Hänet saa kiinni numerosta 045 356 8388.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää