Hotelli Sveitsi

Yökerho ravintola sekä kokous- ja saunatilojen uusinta

MSL_PL_web_DSC00291

Vuonna 1974 perustetussa Rantasipi hotellissa, nykyiseltä nimeltään Hotelli Sveitsissä Hyvinkäällä, aloitettiin kattavat saneeraustyöt vuonna 2019 jossa toteutettiin toimitilojen muutokset kesään 2020 mennessä.

 

Hotelli Sveitsin tiloissa sijaitseva legendaarinen yökerho 70-luvun Night Club Bermuda koki muutoksen uudeksi ravintolaksi, kun taas vanha jo olemassa oleva allasosasto, saunat ja kokoustilat päivitettiin tähän päivään. Saneerattavaa lattiapintaa kokonaisuudessaan oli lähes 1000m2. Oman haasteensa saneeraukselle toi hotellin täysipäiväinen toiminta koko hankkeen ajan. Tällöin tuli mm suunnitella melutyöt niin että hotellin vieraat eivät häiriintyisi.

Ravintola Karhunpesä

Projekti aloitettiin tyhjentämällä tila, joka oli toiminut varastona noin 15 vuoden ajan ja tavaraa oli kertynyt vuosien varrella rutkasti.

 

Vanha yökerho oli moniulotteinen kaksikerroksinen tila, jossa korkeimmillaan tilan korkeus oli noin kuusi metriä. Toiseen kerrokseen vei leveät betoni portaat/tasanteet, joissa oli molemmin puolin loosseja jossa istuskeltiin vanhan yökerhon aikaan. 

Tämä massiivinen loossien täyttämä alue purettiin irtokalusteista ja betoni portaat/tasanteet peitettiin yläkerran teräsrakenteisen laajennuksen alle.

Vanhat kaiutin- ja valaisinjärjestelmät sekä baaritiskit purettiin yhteistyössä talotekniikan asentajien kanssa. Lisähaasteensa toi asbestipitoiset kattolevytykset, joiden purku asbestityönä vaati sen, että tänä aikana muita purku- tai rakennustöitä ei päästy tekemään alueella.

 

Kokonaisuudessaan vanhat rakenteet purettiin kaikkialta tiloista puhtaalle betonille/rungolle.

 

Onnistuneen asbestipurun jälkeen päästiin jatkamaan vielä muuta purkua, kuten wc tilojen purku ja joiltain osin myös lattioita tuli avata piikkaamalla uusia viemäröintejä varten. Myös uusien kansirakenteiden perustuksille avattiin vanhoja betonilattioita ja valettiin uusia perustuksia.

Purun jälkeen aloitetiin toteuttamaan täydentäviä rakenteita toisen kerroksen laajennusta koskien (teräsrakenteet, väliseinät), jotta saatiin rakennettua lisää lattiapinta-alaa toiseen kerrokseen. Kohde sai uuden betonilattian wctiloihin ja lattiat tasoitettiin kauttaaltaan koko ravintolan pumpattavalla plaano tasoituksella. Talotekniikka uusittiin kokonaan ja näin saatiin tekniikka tuotua nykypäivään ja vastaamaan tilojen uutta käyttötarkoitusta. Kasvatetun asiakaspaikkojen määrän takia myös hätäpoistumisteitä tarvittiin lisää, joka toteutettiin tekemällä aukko tiilijulkisivuun, josta oli kulku metallisille kierreportaille, joilla saatiin täytettyä palomääräysten vaatimus tilojen lisäpoistumistiestä.

 

Rakennemuutosten, täydentävien rakenteiden ja talotekniikan töiden jälkeen päästiin pinnoittamaan seinät ja katot. Kattojen pinnoitteena oli maali ja seinillä käytettiin maalia sekä tapettia.

 

Kiintokalustuksen jälkeen saatiin talotekniikka ja viimeistelyt täysin valmiiksi.

Irtokalustusta kohteessa oli melkoisesti ravintolan tuolien, loossien, pöytien ja hyllyjen suuren määrän takia.

 

Näin saatiin uusi päivitetty ajan henkinen ravintola Karhunpesä Restaurant & Bar.

Kokous- ja saunatilat: Sveitsi Seasons

Samaan aikaan kun ravintola koki muutosta, oli alhaalla saunatiloissa täysi tohina päällä.

 

Purkutyöt aloitettiin osastoinneilla ja asbestia sisältämättömien rakennusmateriaalien purulla. Tiloissa olevat palikkavalaisimet halutiin uudelleen sijoittaa, joten nämä tuli myös purkaa ja säilöä varovasti.

Perinteisten purkutöiden jälkeen oli edessä taas 70-luvun talolle tyypillisesti asbestipurkutöitä ja vanhojen sauna- ja pesutilojen sekä allasosaston laattapinnat purettiinkin asbestityönä.

 

Asbestitöiden jälkeen aloitetiin talotekniikan aputyöt ja talotekniikan työt.

 

Nämäkin tilat saivat täysin uudistetun talotekniikan vastaamaan uusia suunnitelmia.

 

Pesutiloihin toteutettiin uusien tilamuutosten mukaiset viemäröinnit niin suihkulle kuin wc-ryhmillekin mikä vaatii massiivista lattioiden aukaisua. Lopputuloksena oli kuitenkin uudet tilajärjestelyt ja suurilla Vieser One linjakaivoilla toteutetut lattiakaivot, jotka mahdollistivat näyttävien suurten lattialaattojen asennuksen, joita usein kaivataan tuomaan näyttävyyttä erityisesti julkisiin sauna- ja pesutiloihin.

 

Samassa yhteydessä puhkottiin myös timanttisahaamalla seiniä ja tehtiin uusia oviaukkoja, jotta kaikki tilamuutokset saatiin toteutettua.

 

Parhaat päivänsä nähnyt entinen allasosasto ja sen 12 metrinen uima-allas peitettiin teräsrakenteisella kannella, jonka päälle tuli lattialämmitysputkisto ja kipsivalu. Uudeksi käyttötarkoitukseksi allasosastolle tuli oleskelualue mihin sijoitettiin pyöreä sohvaryhmä ja muuta oleskelutilaa.

 

Purkutöiden valmistuttua ja uusien rakenteiden ollessaan paikoillaan, päästiin aloittamaan pinnoitustyöt sisältäen niin maalausta, tapetointia kuin erilaisia panelointejakin.

 

Isojen muutostöiden jälkeen valmislopputulos tuotti niin uudistuneen saunaosaston kuin viisi uudistettua kokoustilaa. 

Mitä kuukausien aherruksella saatiin aikaiseksi?

Projekti täytti kokonaisuutena hyvin tilaajan odotukset ja erityisesti saimme kiitosta siitä, että heidän tärkein tavoitteensa siitä, että hotellivieraat häiriintyisivät mahdollisimman vähän, onnistui hienosti. Tämä saatiin onnistumaan sillä, että teimme tarkat aikataulutukset meluaville töille niin, että ne sijoitettiin ajankohtiin, jolloin hotellissa oli mahdollisimman vähän vieraita paikan päällä ja näistäkin pienistä häiriöistä tiedotettiin hyvin.

 

Uudet tilat taas toivat Hotellin ilmeen 2020-luvulle ja mahdollistavat näin asiakkaallemme taas vuosiksi eteenpäin kannattavan hotelli- ja ravintolatoiminnan pyörittämisen Hotelli Sveitsissä.

Projekti lyhyesti

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää